Genel Bakış
Ankara Kültür Sanat Kulübü Derneği kısa adıyla AKSAK 2013 yılının Ağustos ayında resmi olarak faaliyete geçmiştir. Yedi arkadaşın bir araya gelerek kurduğu AKSAK ilk olarak dans alanında faaliyetlerine başlamıştır. Ancak zamanla gelen talep üzerine, diğer sanat dallarında da etkin bir rol edinmeyi hedef almıştır. Bu kapsamda halihazırda AKSAK;
-
Halk Dansları
-
Müzik (Gitar Kursu - Piyano Kursu- Keman Kursu- Şan Eğitimleri - Konservatuar Hazırlık)
-
Eşli Danslar (Salsa Kursu - Bachata Kursu - Tango Kursu)
-
Bale Kursları (Çocuk Bale - Yetişkin Bale)
-
Tiyatro Kursları
alanlarında hizmet vermektedir. Büyük bir sanat merkezi olma yolunda ilerleyen AKSAK kuruluşundan bu yana verdiği kurslar ve yaptığı etkinliklerle her yeni yılda kursiyer sayısını artırarak ailesini gün geçtikçe büyütmektedir. "Biz Bir Aileyiz" sloganıyla yola başlayan AKSAK hiçbir kurum ya da kuruluştan destek almadan yoluna devam etmektedir.
halk dansları
Halk dansları kursları hakkında
Halk Danslarına modern bir bakış açısıyla yaklaşan AKSAK, bu alanda sahne sanatlarının zenginliklerini kullanarak projeler üretmekte ve eğitimlerine bu yönde devam etmektedir. AKSAK her yıl halk dansları projelerini çağın gerektirdiği teknikleri kullanarak sahnelemektedir. Projelerinde belli bir konuya, duyguya sahnede yer verirken, sahnelediği projeleri yıl içerisinde de seyirciyle buluşturmaktadır. Diğer kuruluşların aksine yöre bazlı çalışmamaktadır. Her yöreden adımlar kullanarak konuya ve duyguya uygun projeler çıkartmaktadır.
Sanata ve sanatın gücüne inanan AKSAK'ın amaçlarından birisi de halk danslarının ülkemizde bir sahne sanatı olduğunu kabullendirmektir. Kültürümüzün köklü duruşunu, değişmez geleneklerimizi, özgün oyunlarımızı ve müziğimizi dünyanın her noktasına taşımanın en güzel şekli sanatımızı çağın gerektirdiği ölçülerde sahneye taşımaktır. Bu amaçla yola başlayan AKSAK kuruluşunun ilk yılında iki büyük projeye imza atmıştır. Bunlardan biri Almanya'ya göçü anlatan BİR BAVUL UMUT, diğeri ise Türk edebiyatı ve Anadolu anlatılarından beslenen AŞK adlı gösteridir. AKSAK 2014-2015 Sezonunda Türkiye^de bir ilke imza atarak, Sadık Şendil'in ölümsüz eseri olan "Yedi Kocalı Hürmüz"ü sahneye HALK DANSLARIYLA taşımıştır. Daha Sonra Dünya’da ilk defa bir şehrin hikayesini anlatan ANKARA dans tiyatrosuyla seyircisinden büyük ilgi görmüştür.
Deneyimli Eğitmen kadrosuyla çalışmalarına devam eden kurumumuz; her yaşa uygun halk dansları kurslarıyla (Çocuk halk dansları kursu - genç halk dansları kursu - yetişkin halk dansları kursu ) siz değerli sanat severleri beklemektedir.


Aksak Müzik
Müzik kursları alanında; piyano, keman, koro, şan eğitimi, çello, bateri, klarnet, bağlama ve gitar kursları verilmektedir. İlgili okullarda eğitimini tamamlamış ve uzmanlaşmış eğitmenler tarafından yürütülen bu kurslar her kitleye ve her yaşa hitap etmektedir.
Yıl boyu yapılan bu çalışmalar sonucunda tüm dans grupları ve müzik kursiyerleriyle bir yıl sonu etkinliği hazırlanır. Hazırlanan bu gösteri yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli etkinliklerde ve uluslararası festivallerde ülkemizi tanıtmak ve kültürümüzü yaymak amacıyla sergilenir.
AKSAK içinde barındırdığı eğitmenleri ve yöneticileriyle eğitimlerine çağdaş sanat anlayışıyla devam etmeyi bu alanda birçok etkinliğe katılmayı görev edinmiştir.

Ankara Kültür Sanat Kulübü 2014-2015 sezonunda kurumsal kimliğine AKSAK ÇOCUK atölyesini ekleyerek, 5-12 yaş arası çocuklara Bale ve Halk Dansları eğitimleri vermeye başlamıştır.
Pazar günleri Saat 11:00-12:00 saatleri arası Bale eğitimi, 12:00-14:00 saatleri arasında ise Halk Dansları eğitimleri alacak çocuklarımıza hem kişisel gelişimlerine destek olmak hem de AKSAK'ın tüm projelerinde kullanılmak üzere eğitimler verileceklerdir.
Dans eğitimlerinin dışında Ankara Kültür Sanat Kulübü; AKSAK Müzik Atölyesi ile ortak çalışmalar yürüterek, çocuklarımıza müzik kursları alanında da sağlıklı ortamlarda ve deneyimli eğitimciler eşliğinde faaliyetler yürütmektedir.